Life coaching

Érd el a célod gyorsabban! Érezd magad jobban! Találd meg újra önmagadat!

Gondolkozzunk együtt a Te megoldásodon! Találjunk új nézőpontot számodra!

Mit jelent a life coaching?

A life coaching egy megoldásközpontú gondolódásra épülő strukturált beszélgetés sorozat, ahol a coach és a kliens közösen találják meg a megoldást a problémára.

A folyamat során új lehetőségere jöjjön rá az ember, gyorsabban hatékonyabban tudja az adott problémát megoldani. Kis változtatások hatásra is megváltozhat az emberek élete pozitív irányba.

 

Miben segíthet a life coaching?

Mindezen problémák mellett persze számos példát megemlíthetnénk, hogy miben is segíthet egy life coach.

Hogy működik a coaching gyakorlatban?

Irányított beszélgetés az adott problémától függően alkalmazok különböző módszereket, teszteket, feladatot.

Minden esetben egy négyszemközti beszélgetés. A folyamat elején kialakítunk közösen egy elérendő célt, vágyott állapotot és a folyamat során támogató kérdésekkel ide szeretnénk eljutni.

Alkalmanként 60-75 perc egy ülés, és fontos tisztában lenni vele, hogy problémától függően több-kevesebb találkozóra is sor kerülhet.

A megbeszéltek időpontban, hetente, kéthetente adott esetben havonta találkozunk.

"Semmi sem változtatja meg jobban az életünket, mint az önmagunknak feltett kérdések." Gery Leroy

Miben más ez, mint egy tanácsadás?

Amikor az ember tanácsadóhoz meg egy adott témában szakértő mondja meg nekünk, hogy mit tegyünk. Információt ad, megmutatja a lehetőségeinket.

Konkrétan megmondja mit és hogyan csináljunk az életünkben.

A coaching folyamat során támogató kérdések segítségével a kliens saját maga találja meg a lehetséges megoldásait. Ő hoz döntést és végül a végeredmény legnagyobb részt rajta múlik.

Miben más ez, mint egy pszichológiai folyamat?

A két folyamatnak teljesen más az iránya, így elmondható hogy nagyban különbözik egymástól a kettő. A pszichológia a múltat tárja fel és egy hosszú sok alkalmas folyamat során segíti a klienst.

Ezzel szemben a coaching folyamat a jelenre koncentrál és a jövőbeli megoldásra. Megoldásra ösztönző kérdésekkel dolgozunk fel és ezek mentén jutunk el sokszor nagyon gyors sebességgel a megoldáshoz.

VÉLEMÉNYEK